Головна | Реєстрація | Вхід | RSS Вітаю Вас Гость        Дякуємо Богу за цей день

Меню сайта
Читайте на моєму сайті
 Христианську творчість на українській мові
Мої Українські вірші про Бога Мої Українські вірші про Бога по алфавіту Мої Українські вірші про Бога в книжковому форматі Мої Українські пісні про Бога Мої Українські пісні про Бога по алфавіту Мої Українські поеми про Бога Мої Українські поеми про Бога по алфавіту Мої Українські поеми про Бога в книжковому форматі Мої Українські притчі про Бога Мої Українські притчі про Бога по алфавіту Моя проза про Бога Моя проза по алфавіту Матеріали сайта по додаванню
Моя Українська проза про Бога
по категоріям
Головні теги сайту
Сайти Христианскої поезії
Інші Християнські сайти
Моє опитування
Оцініть мій сайт
 
Всього відповідей: 41

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Славлю Бога по-українськи - Моя творчість про Бога







Біда приходить вночі


встань спящий
 

8. Ви бо були колись темрявою, тепер же ви світло в Господі, поводьтеся, як діти світла,

9. бо плід світла знаходиться в кожній добрості, і праведності, і правді.

10. Допевняйтеся, що приємне для Господа,

11. і не беріть участи в неплідних ділах темряви, а краще й докоряйте.

12. Бо соромно навіть казати про те, що роблять вони потаємно!

13. Усе ж те, що світлом докоряється, стає явне, бо все, що явне стає, то світло.

14. Через це то й говорить: Сплячий, вставай, і воскресни із мертвих, і Христос освітлить тебе!

15. Отож, уважайте, щоб поводитися обережно, не як немудрі, але як мудрі,

16. використовуючи час, дні бо лукаві!

(Послання до ефесян 5:8-16)
    Всі знають, що таке сон. Майже одну третю свого життя людина спить. Людина лежить без руху, очі закриті, іноді хропить, а інколи, просто видно, що вона дихає. А здалека можна подумати, що вона мертва. Для чого я це пишу? Щоб зробити порівняння.

      Ніч дана для сну і більшість людей у цей час сплять. Вночі повільна увага, тому багато того, чого ми можемо обійти, помітити, попередити в день, ми не помічаємо вночі.
   Більшість бід, аварій, катастроф відбувається в нічний час. А при поганій видимості і сонності всі ці біди приносять великі людські і матеріальні втрати. Днем втрат було би набагато менше.

      Хочу написати про два випадки.

     Один був зі мною особисто в армії, коли я служив ще на терміновій службі. Діло було зимою на полігоні. Я, як медик, виїжджав з кожною ротою чи цілим батальйоном на навчання. Часто одні виїжджали, другі приїжджали, а я залишався там. Моя медична палатка стояла в кінці табору і я жив там один. Тієї зими були сильні морози, палатку обігрівала пічка-буржуйка, яку треба було час від часу «годувати» вугіллям. Дровами, звичайно, приємніше, вони не воняли, як брикети вугілля, і дрова, гарніше горіли, потріскували. Двері, в моїй пічці, погано закривались, тому треба було трішки підняти дверці і тільки тоді вона щільно прикривала топку. А якщо не так її закрити, то через деякий час можна по запаху виявити, що пахне неприємним запахом вугілля. Цей запах мені дуже не подобався і від нього могла боліти голова. Коли я був один, то сам закидав вугілля в топку, а коли було навчання у солдат, то назначали наряд і днювальні по черзі підкидували вугілля вночі чи навіть в день, щоби не охолоджувалась палатка.

     Прокидаюсь я через дуже погане самопочуття. Мені важко дихати, а в роті сильна гіркота, голова розколюється, зараз вибухне. Ні рукою, ні ногою поворухнути не можу, сил зовсім нема. Просто кінець. Я усвідомив, що я в палатці і мені потрібно негайно із неї вийти. Зібравши всі свої сили, я піднявся з ліжка, опустився на підлогу і почав повзти до виходу. З великими зусиллями я доповз до дверей палатки і ледве відкрив їх. Перевалившись через поріг. Через дошку каркаса палатки, я опинився на снігу. Свіже, чисте, морозне повітря через деякий час почало приводити мене в почуття. Тіло почало кріпнути, я підвівся і сів. Голова вже не так боліла. І я зрозумів, що сталось, я щойно не загинув від диму і угарного газу. Не знаю, скільки часу я сидів, але мороз дав про себе знати. Мені стало дуже холодно, і я з усією силою, похитуючись, пішов до сусідньої палатки. Там мене положили на свобідне ліжко і я відразу заснув. Слава Господу за те, що я залишився живим!

   Тепер я хочу привести другий приклад, які біди чекають на людей, коли вони сонні, коли вони сплять. А опишу я ті випадки, коли на перший погляд все нормально, люди ходять, розмовляють, живуть нормальним повноцінним життям, але, вони самі духовно сонні! Вони сплять. І навіть в той світлий, звичайний час – день, вони сплять духовно! Так, цей сон небезпечний. І навіть днем вони не бачать небезпеки, яка чекає на них. У них закриті духовні очі, а у багатьох їх взагалі нема. Люди заплутуються через труднощі і спокуси, і падають. Набивають собі шишки, багато хто в синяках. А є і духовні переломи! Є і смертельні злети в духовному змісті. Люди не бачать, що їх захватив гріх, вони продовжують йти в другу сторону від світла. Під час сну нема контролю над своїми діями. Життя продовжується, але нема ніякого вибору, так як розум відключений. Мозок не відчуває небезпеки і не може прийняти правильні рішення. Все йде само по собі, а точніше, на шкоду цілому організму, адже повсюди біда. Весь світ під владою гріха. Люди, як сонні мухи, не можуть вибратися із цього болота, а воно потрохи затягує їх на дно, звідкіля все важче і важче вибратись, навіть коли вже і прокинешся!

   Уві сні не видно де зло, а де добро. Вночі предмети стають нам незнайомими і невидимими. А дорога здається нам прямою і рівною, ям нема, перешкод також, тому що темно. Швидкість руху дуже маленька, часто з поганими наслідками. Попробуй вночі вибратись з ями або обійти її довкола. Та і мозок сонний, не знає, де вихід із тої чи іншої ситуації.

    Дуже часто великі падіння допомагають прокинутись багатьом. Жив у сні, попав у неприємну історію чи в складну ситуацію і ПРОЗРІВ! Зрозумів, що вихід є, потрібно шукати Бога. Добре хоч вчасно прокинувся, а якщо б не вчасно, то смерть повна, і духовна, і фізична. Сон повністю перетворився би у СМЕРТЬ! Люди, прокидайтесь!!! Як п’яному потрібна тверезість, так і сонному треба прокинутись!!! Гріх вас заколисав і ви спокійно до цього віднеслись. Тільки сонний не бачить гріхів і спокійно продовжує так жити. А сон не дає чоловіку діяти, і та душа помирає! Якщо би відкрились йому очі, то, як багато в своєму житті він не зробив би. Скільки бід і проблем він не зустрів би на своєму шляху! Він обійшов би всі труднощі і ями.

     Біда приходить вночі, а у людини із закритими очима ніч ПОСТІЙНО!!! Ліпше бути тілесно сліпим, аніж духовно. Духовно сліпий є духовним калікою.

   Для багатьох мій перший приклад, я думаю, був запевняючим. У сні моя палатка трішки не стала містом моєї гибелі. Але у Бога були на це інші плани, і я встав, і виліз із диму. Так і сталось в духовному моєму виборі. Другий приклад. Я жив як всі і не вважав себе грішником. Я не убивав, мільйони не крав, особливим хуліганом не був, державних законів не порушував, у всякому разі не попадався, в тюрмі не сидів, на великі свята ходив в церкву, і навіть молився, правда, рідко.

    Так протікало моє нормальне життя. Але я не знав, що я живу у сні.
    Прокинувся я від того, що підірвалось моє здоров`я. У мене були проблеми з ногами, з печінкою. Афганістан дав про себе знати. Лікування в госпіталях не допомагало. І тут, мені зустрівся мій знайомий, який порадив очищатись. Я почав голодувати, спочатку по днях, потім по декілька днів відразу. Допомоги було мало. Після наступної зустрічі він сказав, що я очищаю тіло, а потрібно очищати душу. Що робити не знав. Він сказав мені: «Читай БІБЛІЮ!!!»

    Я почав. НО! Скажу чесно, я почав читати, але нічого не розумів! Тяжко йшло, хотів зрозуміти, але сам бачив, що закрито. Читав я разом із жінкою. Потім я вирішив записувати все, що нам було незрозумілим в блокнот. Пройшов час і кудись подівався той блокнот. Через достатньо довгий проміжок часу знайшовся наш блокнотик і коли я почав читати його, то побачив, що все, що раніше було нам незрозумілим, тепер відкрилось. Бог відкривається через Слово, через проповіді, через вірші і пісні про Бога. Хто шукає, тому відкриваються таємниці Божі. Просіть, шукайте, стукайте!!!

    Але, це може зробити людина, яка хоче цього сама! А якщо вона спить? Вона нічого не хоче. Життєві турботи, проблеми труднощі і перепони багатьох людей вводять нас у глибокий сон. І замість того, щоб прокинутись, вони перевертаються на другу сторону і далі міцно сплять. Як у вві сні люди сплять і витягують свої ноги і руки в різні боки, при цьому можуть зробити боляче, як самому собі, так і тим людям, які поряд з ними. Вони цього ніколи би не зробили, якщо би не були сонними.

    Духовний сон дає нам лукавий. Він часто заколисує і тих, хто шукає Бога. Він їм дає такі вчення, які нічого спільного не мають зі Святим Словом. А вони перевертаються на другий бік від Бога і все вище і вище накриваються, прямо із головою, духовним одіялом. Воно закриває людям очі і вони продовжують спокійно і солодко спати під пісеньки батька брехні.

    Цей сон переходить в летаргійний, а із нього виходять одиниці. Решта прокинуться вже на суді.

    Для багатьох людей зараз справжня ніч! Хоча вони не сплять, а їдять, ходять на роботу. Але вони не бачать ні себе, ні сенсу життя. Їм зовсім не цікаво, що буде з їх душею. Як сонна людина не бачить, що знаходиться в небезпеці, так і духовно сонна людина цього не бачить. Якщо не прокинутись, то в двох випадках, їх чекає смерть. Сонна людина у фізичному сні може померти тілом, а духовно сонна помре духом. А ця смерть набагато жахливіша, аніж фізична. Тіла Господь дасть нам нові, а душа буде з Господом, коли людина вчасно прокинеться. Вона побачить, що вона в небезпеці і зверне з тієї дороги, з того шляху. Тоді його конкретно мучило це грішне життя. Йому цей гріх не давав навіть дихати. Сил більше не було так жити. І він виповз із тієї ями, із того гріховного життя. Віддихається, відновиться в силі і полетить!

 Христос прийшов якраз до таких грішників, запропонував їм нове життя. Тільки Він нас підніме, поставить на ноги, покаже вірний путь. І саме головне, допоможе його пройти.
 Але! Хіба той, хто міцно спить, може зробити правильний вибір?
  Нам потрібно прокинутись! Встань, сонний! Пора прокидатись! Цей сон заведе тебе в домовину!!!
Ісус стукає!!! Прокидайтесь! Впустіть Дух Святий! Він вас розбудить!
    І ви не проспите нове життя на Небесах!!!


26.11.2012 г Автор Сотник Степан






Моя Українська проза про Бога | категорія матеріалу: Тема віра |
дата додавання:
07.06.2015|
переглядів: 1416 |коментарів  (0) |

теги матеріалу: Біда приходить вночі, надія на Бога, віра в Бога |
оцініть матеріал сайту
рейтинг: 0.0/0

подібні публікації сайта:


читайте інші матеріали сайту

 Віфлеємська зірка (2 Пет 1:19-20)(1040) 
 Встану на коліна (1Тим 2:1-2)(1200) 
 Вітаємо голубочків. (На рiчницю). (Iсаї 40:28-31)(Притчі 3:5-6)(298) 
 Кінчилась війна? (До Ефесян 6:10-17)(1093) 
 Тому хто повірив(1370) 
 Мовчать не можу (Мф 12:31-32)(750) 
 Проси, шукай, стукай(1077) 
 Для всіх народів. (Римлян 14:11-12) (Филип`ян 2:10)(249) 
 Правда? Правда. Ні! (Пс 135:1-9)(1057) 
 Сорок п'ять років (Фил 3:13-14)(903) 


поділись з друзями матеріалом сайту

 
відправка новин сайту

на вашу E-mail

 
avatar


НАПИСАТИ ЛИСТ АВТОРУ САЙТА
сайту "Прославляю Бога"
Имя отправителя *:
E-mail отправителя *:
Web-site:
Тема письма:
Текст сообщения *:
Оценка сайта:
Код безопасности *:








Я прославляю Бога. Вірші, пісні, поеми, притчі та проза про Бога на українській мові  2024